apollovin 發表於 5-4-2013 01:59:45

請問有冇人知Hottoys 全新旗艦店Secret Base 喺邊?

請問有冇人知Hottoys 全新旗艦店Secret Base 喺邊?

chankb 發表於 5-4-2013 02:13:44

回復 1# apollovin

唔知喎, 我估香港區卦...

dragonken 發表於 5-4-2013 02:16:05

第日排隊咪要過海@@

chankb 發表於 5-4-2013 02:21:09

回復 3# dragonken

我係假設Toy Hunter仍照在旺角兆萬不變....開另一間在港島較make sense...

但如果兆萬果間會摺埋, 另開一間大d, 我估仍會選址MK....

Bat 發表於 5-4-2013 02:33:11

而家連海報講既secrete base係咪真係分店都未知
不過如果開係大商場仲係咁既服務態度...真係整衰自己個朵

chungyuihing 發表於 5-4-2013 03:45:09

如果係旺角,我估會攞環球模型嗰幾層,可以存多啲貨,同時一層做HT Showroom, 一層收訂門市,一層做倉加攞貨。如果唔好似日本分部咁多現貨賣,跟本冇可能入大商場,咯通叫啲遊客落訂一年後收電話三十日內攞貨定係話俾人聽馳名全宇宙嘅十二吋起像真人偶得幾隻爛貨有得賣?再者旺區商場唔會俾你咁樣排隊,租金又貴,反正依家都搵到冇必要洗咁大舊錢。如果係香港島分店,就可以兩岸分流唔駛咁甘。

E神 發表於 5-4-2013 09:19:22

可能係銅鑼灣搞展覽個商場
都係估下。
不過都希望係番旺角區^^

jerrytang617 發表於 5-4-2013 09:31:11

應該駐屯門{:1_226:}

ilovetoys 發表於 5-4-2013 09:51:38

其實宜家佢開幾大間環境幾舒服都無用, 只係比大家排得舒服啲,對玩家一啲幫助都無

wing1123 發表於 5-4-2013 10:01:21

最好搬離旺角呢D炒家駐守重災區...:67:獲獲發乜都快過消防車到達現場:*

meowmeow 發表於 5-4-2013 10:02:48

琴日問左店長話吾係開新店 wor, 展覽 only

mayee 發表於 5-4-2013 10:20:27

以現時HT的經營消售方式開多一間分店幾會係零,舖租閒閒地每月幾十萬仲要增加人手但又冇實質增長消量作用,原因係香港人愛排隊,冇長龍=冇人氣=冇消量 所以舖一間已經夠晒 (HT 係咁諗){:2_251:}

chungyuihing 發表於 5-4-2013 19:02:40

回復 12# mayee

我覺得好似EB咁,分店分係內地,再加淘同官方網購,起碼減少同胞來港掃貨

alcalc 發表於 6-4-2013 11:31:08

我想要網購,網購最方便!:)
頁: [1]
查看完整版本: 請問有冇人知Hottoys 全新旗艦店Secret Base 喺邊?