Toysdaily 玩具日報

查看: 32200|回復: 45

[玩具報告] 眾兄弟有難時, 他總會前來救助---Ultra act 超人佐菲!!

漫長嘅等待, Ultra act終於再有新品!!  
相距前作Dyna 3個月, 係暫時相隔得最耐嘅一段時間!!
今次推出嘅, 就係大哥佐菲!! 先作少少角色介紹:
超人佐菲, Ultraman Zoffy, 出生於M78星雲, 係六兄弟中嘅大哥!
身為宇宙警備隊隊長, Zoffy多數留係光之國!
出場大多為拯救面對危難嘅超人! 未曾有過自己TV!

講番件商品!
自去年11月公佈以黎足足等左大半年, 終於等到Zoffy嘅推出!
返到黎昭和系列, 用新素體果然係完美無暇!
好啦, 去相!
今次嘅box art為左配合Zoffy銀族嘅身份, 改以耀銀色為主調, 確實令人眼前一亮!

至於brothers' mantle個盒亦以銀色為主!

個盒比Zoffy個盒更厚!

後面印有一張非常吸引嘅宣傳圖!

開盒!

Zoffy本體

頭部可謂無可挑剔! 尤其雙眼, 製得超靚!

上色方面亦無大問題, QC比以往好!

可動方面不用介紹了吧!

配件:

Beta Capsule

Ultra Converter

火燄特效件!

光線件!

加強特效件!

Pose time:

M87光線 Alpha型!

M87光線 Beta型!

加強版!

到Brothers' Mantle!

物料方面採用硬膠, 但為左減輕重量, 所以件袍都幾薄, 要小心D玩!

著袍!

不太影響活動能力!

重現一啲經典場面!
1967年4月9日, 吉田被宇宙恐龍Zetton打敗, 耗盡能量倒地...

Zoffy黎到!

Zoffy: 吉田, 你QC咁差, 腳軟唔夠打都好正常!

而家俾第二次機會你, 七月出好啲, 番黎再打過!

仲要多啲貨!

1972年5月5日, Ace於地底大戰大蟻超獸!

但係唔夠打!

Zoffy戴住Ultra Converter黎到!

有充電寶都冇用! 快啲Ultra act化啦!

1973年8月3日, Taro力敵火山怪鳥Birdon!

但慘遭啄食!

能量用盡下倒地!

Zoffy黎到!

Ultra Forst!

火山怪烏再次來侵!

依個時候...

Zoffy!

Z-beam!

電我!!?? 燒死你!

最後連Zoffy都陣亡!

1974年1月4日, 係冥王星巡邏嘅Zoffy遇到暴君怪獸!

最終不敵, 正打算發出Ultra Sign...

卻慘遭阻止!

若干年後, 黎到銀河傳說, Belial再度入侵光之國, Zoffy前去迎敵!

我擋!

但都係唔夠打!

最後更被冰封!

某日, Zero被Alien Bat派黎嘅怪獸兵器襲擊!

Zoffy隊長!

即刻有番能量!

新招!

至於V字手勢, 係為左重現Taro誕生一刻, 不過未齊人!

袍嘅代替品!

又一萬能key!!

後記: 今次Zoffy果然無令人失望, QC造型可動都令人滿意, 不枉等左咁耐!
可惜貨源短缺, 若非及時發現, 都幾難入到!
睇黎7月嘅吉田都會係咁, 希望到時能夠成功入手!
不過係吉田之前6月仲有隻Ultra act---Andro Merlos!! 到時再為大家介紹!
Thx for watching!!
Support:$
:53:點解我重未見到有
今次失咗手買唔到~~~~貨量實在意想不到咁少~~~:60:不過入手係遲早GE事~~~~大哥再販機會應該會幾高~~~:)
BOXART 好醒神
大隻仔 BODY 都好醒神
support!!!!!!
請問Zero被Alien Bat派黎嘅怪獸兵器襲擊的情節係邊道出現過???新野來???
唉....睇完D正相個人好失落:56:
頭像被屏蔽
你真係好有愛,影得好靚。
佐飛今次出得真係算代表作啦!
其實佢算3.0的身體模啦! 外形上色可動關節質素都算完美。
件袍右太正斗……
阿菲好野...咁多隻最靚..尤其面相:71:
回復 6# Somebody_Ex
:42:等再販都不知何日
正相正玩具謝分享:71:
你的正相令我更葡萄 @@ 多謝你

希望快D有再版啦!!

多謝師兄分享,睇得出你對咸超好有愛

D 相影得好清,好有生氣

你 D 相足以證明原來影室內唔一定要用黑色背景紙先叫做「影相」既