kunghey 發表於 22-2-2012 22:17:54

<<高達戰記超百科>>第2期21/2出版, 已入手!

對於我地高達迷黎講,高達戰記超百科係香港有得買簡直係天大的喜訊。當知道呢個消息,我就決定儲齊全套!

昨日第2期出版,我一早就落街買左,依家分享俾大家!

大家可以到佢地個網站和facebook留意最新的消息!

Website: w w w.deagostini.hk/
Facebook: w w w.facebook.com/#!/pages/Gundam%E9%AB%98%E9%81%94%E6%88%B0%E8%A8%98%E8%B6%85%E7%99%BE%E7%A7%91/219708334782123

char 發表於 23-2-2012 00:21:36

我都入咗:66::71::52::D7:

ah_cow 發表於 23-2-2012 00:54:06

$32, 買左, 真係貴左d... (可能我自己窮困吧)

CKLEE167 發表於 23-2-2012 13:41:04

ME TO!!:71::52:

BoAkawaii 發表於 27-2-2012 22:38:09

我都買咗, 第一期$18, 好抵買, 仲有個file送比你, 不過第二期比第一期薄咗又貴咗, 不過$32都照買啦 :$

第三期28號出?

水水的基地 發表於 28-2-2012 13:51:26

出唔出得晒都成問題

workshop418 發表於 28-2-2012 16:12:52

各位師兄努力呀!小弟係儲日本版,用了5年零10個月時間儲齊(每兩個星期出一本),已經完成整套日本版Gundam Fact File系列,合共150本,總共要15個files先至入齊晒。另外係出第150期既時候,仲有一本厚少少的 Official Guide Book匯集同一時間出(不可以入file的),所以正確係合共151本!!

其實儲到中、後期時已好難買到專用file,所以要襯依家仲有files買時好入定貨,除非香港版爛尾,或者出少過150本就冇得講。

上年九月日本已開始出新一套叫Gundam Perfect File,白色file封面,內容由RX-78開始、unicorn、00等,依家出到第18期(我已買到第14期),唔知合共有幾多期??!!

CKLEE167 發表於 29-2-2012 16:43:36

照上面師兄所說! 真係要入定專用文件夾。"我已入10个了"
如果港版真無爛尾! 一个月出4期, 那麼150期就會出成3年零1.25个月+第151期的Official Guide Book。那慢慢長路就慢慢玩啦! 唔好講另一套Gundam Perfect File了。出版社都要睇睇台灣和香港的消情:67:

workshop418 發表於 1-3-2012 10:29:36

港版台版已經出得快了,依家係一星期一本,當年日本版係兩星期一本,用多一倍時間才儲齊,不過供「書」時間長些,冇咁重皮。
頁: [1]
查看完整版本: <<高達戰記超百科>>第2期21/2出版, 已入手!