davechan17 發表於 18-4-2007 17:24:04

原文章由 分手勿語仔 於 18-4-2007 05:20 PM 發表
注意 :!:!:!
請大家多多關心本網站的問題
睇置頂 iii 0既post dick po 餅主0既話:):):)

見到呀
講真,用「流傳討伐」呢d招數本身已經係唔成熟既表現la

狂四郎 發表於 18-4-2007 17:24:32

具神諗到去邊到買一輝未呀!:^

davechan17 發表於 18-4-2007 17:27:34

前排無意中接觸到超星神呢套特攝片,
部劇本身其實乏善足陳,
但係佢用「地、水、火、風」黎區分十二個黃道星座,
就令我聯想到黃金聖鬥士喇。

如果聖域唔用「一人一宮制」,
而係跟地水火風分「三人一宮制」的話,
相信「水象」一定係第一關,哈哈。

一點無聊想像而已。XD

香港人 發表於 18-4-2007 17:29:41

原文章由 davechan17 於 18-4-2007 05:27 PM 發表
前排無意中接觸到超星神呢套特攝片,
部劇本身其實乏善足陳,
但係佢用「地、水、火、風」黎區分十二個黃道星座,
就令我聯想到黃金聖鬥士喇。

如果聖域唔用「一人一宮制」,
而係跟地水火風分「三人一宮制 ...
蕉猩神同黃金既唯一共同之處, 就係....

開頭有分正反兩派更互相攻擊, 到最後一齊聯手對付敵人~~!!

香港人 發表於 18-4-2007 17:30:39

原文章由 狂四郎 於 18-4-2007 05:24 PM 發表
四郎呀~~!!正~~!!

我面皮厚dd, 想你睇下我既作品...
pls返去1614:shy:比下意見~~!!

davechan17 發表於 18-4-2007 17:31:37

原文章由 香港人 於 18-4-2007 05:29 PM 發表

蕉猩神同黃金既唯一共同之處, 就係....

開頭有分正反兩派更互相攻擊, 到最後一齊聯手對付敵人~~!!

哈哈,好難想像沙加同阿爾迪、修羅同組既感覺,不過呢組都幾強。:DD

說起來,香港大人是風象的啊,聰明敏感的人。

狂四郎 發表於 18-4-2007 17:31:38

原文章由 香港人 於 18-4-2007 17:30 發表

四郎呀~~!!正~~!!

我面皮厚dd, 想你睇下我既作品...
pls返去1614:shy:比下意見~~!!
一輝嘛!:^

toysfans2000 發表於 18-4-2007 17:31:46

原文章由 狂四郎 於 18-4-2007 05:24 PM 發表

未呀!! 可能今日去葵芳!!

香港人 發表於 18-4-2007 17:33:21

原文章由 davechan17 於 18-4-2007 05:31 PM 發表

哈哈,好難想像沙加同阿爾迪、修羅同組既感覺,不過呢組都幾強。:DD

說起來,香港大人是風象的啊,聰明敏感的人。
風象係乜呀??

點擺隻象入雪櫃呀??:no:

gackthk 發表於 18-4-2007 17:48:56

http://bbs.ycwb.com/attachment.php?s=b4c16d092ba31515918584be8fc77174&postid=924977

香港人 發表於 18-4-2007 17:50:07

原文章由 gackthk 於 18-4-2007 05:48 PM 發表
http://bbs.ycwb.com/attachment.php?s=b4c16d092ba31515918584be8fc77174&postid=924977
教皇唔好玩惡趣味...
仲要同敵人玩影響你地位架...

gackthk 發表於 18-4-2007 17:52:02

原文章由 香港人 於 18-4-2007 05:50 PM 發表

教皇唔好玩惡趣味...
仲要同敵人玩影響你地位架...

下???
佢已經比我收為己用~~~:!

香港人 發表於 18-4-2007 17:54:10

原文章由 gackthk 於 18-4-2007 05:52 PM 發表

下???
佢已經比我收為己用~~~:!
你以為佢真誠效忠就錯晒...:no:

gackthk 發表於 18-4-2007 17:56:09

原文章由 香港人 於 18-4-2007 05:54 PM 發表

你以為佢真誠效忠就錯晒...:no:
:he:

隨時送佢去異次元~~~:!

davechan17 發表於 18-4-2007 18:09:57

原文章由 香港人 於 18-4-2007 05:33 PM 發表

風象係乜呀??

點擺隻象入雪櫃呀??:no:

十二星座入面,以地、水、火、風分成四組,成員之間隔三個宮
火象:白羊、獅子、人馬(性情激越)
土象:金牛、處女、山羊(性情沉實)
風象:雙子、天秤、水瓶(性情多變)
水象:巨蟹、天蠍、雙魚(性情溫柔)
頁: 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 [1621] 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630
查看完整版本: ●●聖鬥士聖域●●聖鬥士討論專區●●p.1聖衣神話情報區