kouis 發表於 7-3-2010 15:07:24

S.H.F W(变身器+Memory+新披风+新手型 素改100% on P.3)随影

各位大大好:77: ,今次为大家带来一次比较异想天开嘅改造演示,主角系最新一款S.H.F CJW。刚开始接触W感觉好脑残,以为系继DCD之后D映特摄又一没落作品。
谁知越睇越LIKE,觉得两位一体嘅拉打又几过瘾,出于喜爱于是下定决心进行今次嘅改造:

首先用自由树脂对变身器同埋出必杀果个“读盘器”进行倒模,然后用补土翻件:

系补土可塑型嘅时间对其中一个变身器做咗变形,成为变身器未打开时状态。然后利用工具进行雕空工作,仲要系背面雕个同原件一样嘅凹位。呢个过程十分考验耐心同力度掌握,图中有一个翻件系未进行过雕空处理嘅,作为后备:

“读盘器”嘅翻件切割出极细Gaia Memory,呢个过程又系好考工夫。由图可见我嘅雕工仲系一般,原因系实在太细啦,USB借头系后来用AA另外痴上去嘅:

"Henshin"

"Memory insert"

"赎却你嘅'作'业吧,LZ!"

由于小弟比较繁忙,今次改造暂时告一段落:42: 。继续改造可能要过多一两个星期先可以开始,完成一定尽快同各位分享~
多谢收看!:65:

heishuntam 發表於 7-3-2010 15:09:10

高手~~~~~~~~

人狼 發表於 7-3-2010 15:33:26

一個字,神

HORSEORPHNOCH 發表於 7-3-2010 15:37:33

好野,好野,會唔會幫手關節上返色呀

歐比旺.肯諾比 發表於 7-3-2010 15:41:32

嘩...好似幾好玩wo:34:

kouis 發表於 7-3-2010 15:45:15

好野,好野,會唔會幫手關節上返色呀
HORSEORPHNOCH 發表於 7-3-2010 03:37 PM http://www.toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

:42:上色呢家嘢我自问都系未够经验,可能迟D有多D时间研究一下。事关呢只W JOKER果边嘅手腕都有甩油。5知大大们有无心得点样可以调到果只紫色出嚟呢?

stephen727 發表於 7-3-2010 15:57:08

強呀大大:$

聶風 發表於 7-3-2010 16:18:01

ZIN 發表於 7-3-2010 17:08:04

:shiny:

hins19 發表於 7-3-2010 17:29:55

shit...
岩岩今日整好usb諗住post點知比你搶左頭啖...

KiraYamato0621 發表於 7-3-2010 17:37:33

又一改造高手

~~~support

fktuen 發表於 7-3-2010 17:50:37

改得好!!! :shiny:

happy_prince_07 發表於 7-3-2010 17:55:31

:71: 高手

herrickwok 發表於 7-3-2010 18:00:00

想問樓主...
用自由樹脂造了模後, 用甚麼去做出變身器呢? thx

wilson917 發表於 7-3-2010 18:07:03

拜服:64:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: S.H.F W(变身器+Memory+新披风+新手型 素改100% on P.3)随影