Toysdaily 玩具日報

查看: 18738|回復: 9

[玩具報告] 撒雅人~生於這個地方~稱呼叫 S.H.Figuarts……

今個月SHF終於都推出了龍珠中我最喜歡中的其中一個角色
孫悟空
造型就更加是我最中意的超級撒雅人型態

呢件悟空,腰長o左少少,體型高o左,腳掌又大o左少少,比例冇上次的魔童咁準,而同好們對他的兩款面相都有意見,更說他沒有附送雜誌中的那笑笑口的表情,當然,我都同意
雖然好似幾多缺點,但也無損我對他的整體滿意度,上手玩時仍是~扭得過癮,影得開心 (but股關節扭動時發出吱吱聲…,呢個位可能逼得太緊)
最後都係冇乜好講,只希望呢個系列好好咁出落去,而我暫時最期待推出的角色係超級撒雅人比達,超西3悟天格斯,完全體斯路,少年版悟空連斗雲,夠晒啦,來來去去都係咁玩,買幾隻夠晒啦,不過唔空更可能會推出更多迼型,我估今年佢能佢會出魂店限定戰損超西悟空,係真的話我冇興趣 (可能)

end

大大隻眼珠重新油過?
應該無重油, 今次要入悟空而要選擇既就係悟空既眼底線, 我選左8盒才選到淺色一點, 有d好深色好唔自然
Good job............... Men:71: :71:

喱隻悟空我好滿意,個人認為係目前為止可動figure中做得最好嘅product,至於個relax樣,我相信空穴來風,會唔會係遲d出嘅限定品所附送嘅parts呢!!!!

就睇你喱幅圖:

都唔可以話冇考慮到比例,睇下魔童個膊頭係高過悟空就知,只可惜低估咗悟空d頭髮.......:p :p
Good photo:71:
但今次要忍一忍手:67:
nice photos!! :71:

i think i gonna wash away the line below the eye once i get mine.... :36:
我都覺得今次配件較少
pose擺得好靚~:71:
同感,欠一個笑樣....

另外...大肶造得唔夠粗...尤其哩幅好明顯...褲褶太突然...反觀魔童嘅大肶就自然好多...
頭像被屏蔽
感謝師兄分享靚相報告!
頭像被屏蔽
感謝師兄分享靚相報告!