純白騎士姬Saber 發表於 9-5-2024 16:08:00

係喎,隻嘢唔係平,頸同身塊踏板點解唔設計更好?
做縮入同車頂一樣平而唔好咁突起好呢

美版係超能量柯栢文
但頭像似醜化咗?咁匹突既(側看)

誠意仲未夠TT社應該做多隻私服可動版仁箂。

alien133 發表於 9-5-2024 17:00:07

純白騎士姬Saber 發表於 9-5-2024 04:08 PM
係喎,隻嘢唔係平,頸同身塊踏板點解唔設計更好?
做縮入同車頂一樣平而唔好咁突起好呢

呢隻MPM仁萊,真係邊個版本醜就用邊個版本素材,動畫同設定明明係平頭貨櫃,實物手臂就變都唔變就咁整個斷頭台喺貨櫃前邊,大髀明明係方角,佢就偏偏改成弧形,成隻嘢做到不倫不類

but,冇頸兼加塊藍板其實算係動畫設定,又吹佢唔脹

Vince 發表於 21-5-2024 21:39:34

展示 updated

bigbigfriend 發表於 22-5-2024 07:53:32

第三方 Fanshobby 正好多

mkmlo 發表於 22-5-2024 10:00:37

以后停MP、全線發展 MPG、但未睇得明白 MPG 的傾向是如何?動畫向、還原原著變形?不換件變形、......

allenwalker 發表於 22-5-2024 11:52:05

mkmlo 發表於 22-5-2024 10:00 AM
以后停MP、全線發展 MPG、但未睇得明白 MPG 的傾向是如何?動畫向、還原原著變形?不換件變形、...... ...

據講係日系系列角色

allenwalker 發表於 22-5-2024 11:53:53

bigbigfriend 發表於 22-5-2024 07:53 AM
第三方 Fanshobby 正好多

唔同風格,成隻其實一d仁萊嘅形象都冇,算係魔改得好勁

馬仔 發表於 22-5-2024 13:30:53

車頭變人形,下身條三角褲成條尿片咁,好醜怪。

百載真純 發表於 22-5-2024 19:44:56

看到很多差評,佢嘅身形其實想仿效 G1玩具嗰種老味道,攞上手大大件同變形簡單嗰種感覺,同時有盡量保持動畫風貌。不過仲要睇吓佢人仔可唔可以坐入車廂,然後從車頂抽出變引擎合體嗰種玩法,如果冇就真係好大嘥。

Vince 發表於 22-5-2024 21:34:26

百載真純 發表於 22-5-2024 07:44 PM
看到很多差評,佢嘅身形其實想仿效 G1玩具嗰種老味道,攞上手大大件同變形簡單嗰種感覺,同時有盡量保持動 ...

有太多第3廠出過 .... 有比較就就有傷害 ...
{:8_612:}
btw ... 我見佢有 2 個人仔,大既可變形,但我覺得大人仔唔可以坐入車。至於細人仔,希望可以做到你所講 la ... 但唔好太大期望。
{:8_651:}

THOUTHER 發表於 23-5-2024 01:18:17

mkmlo 發表於 22-5-2024 10:00 AM
以后停MP、全線發展 MPG、但未睇得明白 MPG 的傾向是如何?動畫向、還原原著變形?不換件變形、...... ...

其實係GATTAI (合体)、GIANT (巨大化) 同埋GREAT,官網有寫,按字面睇應該係集中出識得合體的大體型角色。

THOUTHER 發表於 23-5-2024 01:25:52

allenwalker 發表於 22-5-2024 11:53 AM
唔同風格,成隻其實一d仁萊嘅形象都冇,算係魔改得好勁

同意,好玩還好玩,造型唔似就係另一回事,所以小弟有Fanshobby果隻都要訂埋官方呢隻仁萊,就係貪佢造型還原動畫設定而已。

THOUTHER 發表於 23-5-2024 01:42:24

百載真純 發表於 22-5-2024 07:44 PM
看到很多差評,佢嘅身形其實想仿效 G1玩具嗰種老味道,攞上手大大件同變形簡單嗰種感覺,同時有盡量保持動 ...

「想仿效 G1玩具嗰種老味道,攞上手大大件同變形簡單嗰種感覺,同時有盡量保持動畫風貌」呢個係小弟訂官方呢隻仁萊的另一個原因,與其話佢係MP級玩具,其實更似「Missing Link」,即係攞G1舊模果個變形系統再優化。

samsonco 發表於 23-5-2024 07:29:43

有冇提過話高度有幾多cm?

百載真純 發表於 24-5-2024 01:57:37

samsonco 發表於 23-5-2024 07:29 AM
有冇提過話高度有幾多cm?

https://www.tfw2005.com/boards/attachments/op-2-jpg.30393337/

未有確定公佈, 有 fans 估計28cm 左右, 有參考圖.

頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: Transformers 變形金剛 MP-60 & MPG-09 超神MasterForce Ginrai 仁萊