紫月葵 發表於 26-2-2021 13:50:47

wkhken 發表於 26-2-2021 07:53 AM
感覺上第三廠出得好過佢……

事實上而家嘅可變形三方外傳文哥,冇隻出得好

呢隻咁既樣真係玩第三方算

wkhken 發表於 26-2-2021 23:47:43

紫月葵 發表於 26-2-2021 01:50 PM
事實上而家嘅可變形三方外傳文哥,冇隻出得好

正廠都不見得好。TW變形係有啲問題,但起碼變完機械人mode後,所有車mode parts都收得幾好。至於車mode係腳板無處理過,這點最敗筆。車頭我覺得變得幾好。至於售價較貴,但有全塗裝,而且變形結構不是只抄正廠,這兩點讚。

garykuga 發表於 26-2-2021 23:55:57

樣衰到冇朋友{:1_374:}

banksy 發表於 27-2-2021 00:01:42

見識過Threezero嘅舊化塗裝, 依隻塗裝真係差好遠....

THOUTHER 發表於 27-2-2021 02:14:43

呢隻官方外傳文人形小弟覺得ok,係面相太豬唔夠靚仔咁解,車形方面,小弟好唔鍾意正面車窗上方果兩塊「雨擋」,好x樣衰好礙眼,點解唔跟番SS-38?
售價方面,如果真係賣人仔1199就真係唔使諗,但HB開訂只係8魚,咁就可以考慮下啦!

紫月葵 發表於 27-2-2021 03:13:34

wkhken 發表於 26-2-2021 11:47 PM
正廠都不見得好。TW變形係有啲問題,但起碼變完機械人mode後,所有車mode parts都收得幾好。至於車mode係 ...

講起TW文,QC嗱奶晒嘢,呢樣都已經唔知佢想點,仲要個變形唔好玩...

g4cube 發表於 27-2-2021 06:55:50

關注中......................

Gundam6j 發表於 27-2-2021 09:27:59

呢隻無SS果隻咁順眼,等出左貨再睇睇.

BRS 發表於 27-2-2021 12:20:03

Garycharm 發表於 26-2-2021 03:11 AM
架車好地地點解會有對耳仔?

我唔知嗰個係機械人嘅乜嘢部位,不過以今日技術,要摺埋嗰兩塊嘢真係咁難? ...
肩旁外側唔起眼令兼似乎無乜必要的尖角...
對車形態影响卻非常明顯, Hello Kitty 拖頭
:(
http://www.toysdaily.com/discuz/data/attachment/forum/202102/26/022838l4n1oxqox4w1pupx.jpeg

Garycharm 發表於 27-2-2021 14:28:27

BRS 發表於 27-2-2021 12:20 PM
肩旁外側唔起眼令兼似乎無乜必要的尖角...
對車形態影响卻非常明顯, Hello Kitty 拖頭

咦?咁呢塊o野真係好奇怪o咼~~

係咪電影版有?有冇師兄記得?

紫月葵 發表於 27-2-2021 16:42:46

Garycharm 發表於 27-2-2021 02:28 PM
咦?咁呢塊o野真係好奇怪o咼~~

係咪電影版有?有冇師兄記得?

電影都冇變過地球車車:x

Garycharm 發表於 27-2-2021 16:44:14

冇咩?

嗰套戲我麻麻鍾意,只係睇過一次,印象中好似有一幕兩架車一齊行

Vince 發表於 27-2-2021 17:01:49

紫月葵 發表於 27-2-2021 04:42 PM
電影都冇變過地球車車
有。最尾佢黎左地球。就係變返 G1 貨車

紫月葵 發表於 27-2-2021 18:04:55

Vince 發表於 27-2-2021 05:01 PM
有。最尾佢黎左地球。就係變返 G1 貨車
呢樣之前有人提出過,冇證明呢架就係外傳文,因爲片中冇"變過",所以呢幕佢哋當係彩蛋
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Transformers 變形金剛 MPM-12 Optimus Prime ( 2018 Bumblebee Movie)